TYP: a1

Krewetki w cieście piwnym

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
5-6 porcji
Czas
do 30 minut
1kg krewetek obranych z ogonkami (rozmrożonych) szklanka piwa mąka pszenna olej lub oliwa z oliwek do smażenia
Do miski wlać piwo, dosypać do niego mąkę i wyrobić ciasto - ma być bardzo gęste. Krewetki zanurzać w cieście (trzymając za ogonek, który nie musi być oblepiony ciastem) i smażyć krótko w mocno rozgrzanym oleju - nie więcej niż kilka sztuk na raz, aby nie obniżać zbytnio temperatury oleju. Po usmażeniu położyć na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Można podawać z sosem tatarskim lub czosnkowym.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3