TYP: a1

Zupa meksykańska

Koszta
średnie
Trudność
średnie
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 1 godziny
70 dag filetu z kurczaka, 1 duża czerwona papryka, 1 papryka żółta, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasolki, 2 cebule, olej do podsmażenia, 0,5 kg pieczarek, 1 puszka pomidorów, przecier pomidorowy do smaku, papryka ostra w proszku do smaku, woda, 2 ząbki czosnku, pieprz, wegeta, liść laurowy, ziele angielskie
Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojone mięso i smażyć razem, dodać pokrojone pieczarki, następnie zalać to wodą i gotować, dodać także pomidory, liście laurowe i ziele, rozdrobniony czosnek. Następnie wrzucić pokrojoną paprykę, kukurydzę. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać fasolkę, przecier pomidorowy i doprawić zupę do smaku.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3