Zupa meksykańska
70 dag filetu z kurczaka,
1 duża czerwona papryka,
1 papryka żółta,
1 puszka kukurydzy,
1 puszka czerwonej fasolki,
2 cebule,
olej do podsmażenia,
0,5 kg pieczarek,
1 puszka pomidorów,
przecier pomidorowy do smaku,
papryka ostra w proszku do smaku,
woda,
2 ząbki czosnku,
pieprz, wegeta, liść laurowy, ziele angielskie
Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojone mięso i smażyć razem, dodać pokrojone pieczarki, następnie zalać to wodą i gotować, dodać także pomidory, liście laurowe i ziele, rozdrobniony czosnek. Następnie wrzucić pokrojoną paprykę, kukurydzę. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać fasolkę, przecier pomidorowy i doprawić zupę do smaku.