Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Tawerny i kambuz
/
Przepisy
TYP: a1
Przepisy
Znajdź przepis:
Sortowanie:
Ostatnio dodane
Nazwa
Oceny
Zdrowe frytki z batatów
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Artur Wójtowicz
Bataty obieramy, płuczemy i kroimy w podłużne frytki.Polewamy oliwą i posypujemy z każdej strony przyprawami oraz mąką kukurydzianą (najlepiej wymieszać (...)
Kanapki z łososiem
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
wiewiórka
Pokroić bagietkę, posmarować masłem i serkiem. Na każdej kanapce ułożyć kawałek ryby i posypać posiekanym koperkiem. Przed jedzeniem pokropić sokiem (...)
Fasolka po bretońsku
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
wiewiórka
Fasolę należy opłukać i moczyć przez całą noc. Później zalać wodą i gotować na małym ogniu z solą i pieprzem. (...)
Marynowane pieczone ryby
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
Piotr Geissler
Ryby upiec na grillu lub w piekarniku. W oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, marchew, seler, pietruszkę, czosnek, pieprz, rozmaryn i liście (...)
Spaghetti z małżami na sposób z okolic Sibenika
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Piotr Geissler
Ugotować spaghetti "al dente". Małże podsmażyć na oliwie. Dodać posiekany czosnek, natkę pietruszki i wlać wino. Gdy wino się zagotuje, (...)
Przystawka "grecka"
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Konto usunięte
Ser kroimy na małe kosteczki, suszone pomidory, paprykę na małe kawałki. Dodajemy oliwki i kapary, mniej więcej każdego z tych (...)
Frytki z serem żółtym
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
Jak przyrządzamy frytki każdy wie. Usmażone frytki solimy i posypujemy startym serem żółtym. Serwujemy z keczupem lub majonezem. Danie super (...)
Myszki i muchomorek
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Justysia A.
Przepis dla niejadków. Z jajka obciąć końcówki - tak aby można je było postawić na talerzu. Na górze jajka położyć (...)
Przekąska z tuńczyka
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
Porcjowe talerzyki wykładamy liśćmi sałaty. Na nich kładziemy równe porcje tuńczyka. Całość polewamy majonezem, przybieramy pokrojonym w cząstki pomidorem i (...)
Przepisy
Kategorie
Regiony
Na jacht
Drinki
Chleb, bułki i bułeczki (2)
Ciasta i ciasteczka (3)
Dania grillowe i biwakowe (6)
Dania mięsne (9)
Desery (5)
Makarony (11)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (15)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (10)
Zapiekanki (4)
Zupy (9)
Wszystkie (109)
Kuchnia francuska (3)
Kuchnia polska (27)
Kuchnia śródziemnomorska (29)
Chleb, bułki i bułeczki (1)
Ciasta i ciasteczka (1)
Dania grillowe i biwakowe (2)
Dania mięsne (7)
Desery (4)
Makarony (10)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (9)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (8)
Zapiekanki (3)
Zupy (7)
Bez alkoholu (5)
Brandy (3)
Gin (6)
Koniak (6)
Rum (16)
Wino (6)
Z likierem (12)
Z whisky (4)
Z wódką (18)
TYP: a2
TYP: a3