Adres email
hasło
Zarejestruj się
/
Przypomnienie hasła
Czytelnia
Ludzie morza
Nowości w serwisie
Wieści z oceanów
Imprezy
Kalendarium
Rejs po historii
Kulinaria
Twoja Tuba
Recenzje książek
Poradniki
Śródlądzie
Ciekawostki
Słownik
Sport
Miejsca
Ciekawe miejsca
Propozycje tras
Mariny
Ludzie
Wszyscy użytkownicy
Skipperzy
Firmy
Wykonawcy szant
Jachty i rejsy
Wolne koje (rejsy)
Relacje z rejsów
Jachty
Modele jachtów
Armatorzy
Czarter Jachtów
Sklepik
Tawerny i kambuz
Tawerny
Przepisy
Drinki
Imprezy
Szanty
Wykonawcy szantowi
Piosenki żeglarskie
Sport
Sportowe wieści
Nadchodzące regaty
Relacje z regat
Ogłoszenia
HOME
/
Tawerny i kambuz
/
Przepisy
TYP: a1
Przepisy
Znajdź przepis:
Sortowanie:
Ostatnio dodane
Nazwa
Oceny
Dorsz z grillowanymi warzywami.
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Gabriel Stangret
Ryż opłukać, zalać 2x większą objętością wody, lekko osolić i delikatnie gotować ~15-20min. Rybę pokroić na kawałki, posolić, przyprawić pieprzem (...)
Południowoafrykańskie owoce morza
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Artur Wójtowicz
Mąkę wymieszaj z dwiema łyżkami zimnej wody, winem i sokiem z pomarańczy. Dodaj miód, przecier pomidorowy, skórkę pomarańczy, sól i (...)
Pstrąg pieczony z masłem i cytryną
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 1 godziny
Artur Wójtowicz
Pstrągi dokładnie patroszymy, czyścimy i myjemy. Generalnie są dwie szkoły czyszczenia, jedni rybę skrobią z łusek, inni natomiast jedynie czyszczą (...)
Risotto ze szparagami i krewetkami
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
Artur Wójtowicz
Krewetki rozmrozić jeśli były mrożone, oczyścić jeśli jest taka potrzeba (usunąć pancerze oraz naciąć grzbiet i usunąć ciemne jelito).Na większą (...)
Krewetki cytrynowo-czosnkowe
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Artur Kowalczyk
Na patelni rozpuścić masło, wycisnąć czosnek, dodać zioła prowansalskie, skórkę z cytryny i dusić razem ok. 2 minut. Można również (...)
Krewetki w sosie czosnkowym
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
palka
2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni. Do tego wrzucić 4 ząbki czosnku przepuszczonego przez praskę i (...)
Łosoś en croute
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
palka
Podgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Ułożyć filery na papierze do pieczenia, posypać solą i pieprzem i wstawić do lodówki. Ciasto (...)
Smażone krewetki z sosem pomidorowym i fetą
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
palka
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj cebulę, czosnek i podsmaż do miękkości. Dodaj pomidory z puszki, (...)
mule po zeglarsku
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tawerna Portowa
Mule oczyścić. W dużej, głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać masło. Następnie wrzucić szalotkę, bukiet ziół, pieprz i wlać wino. Doprowadzić do (...)
Szybki Tuńczyk
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Piotr Geissler
Zagrzać 3-4 łyżki oliwy na średnim ogniu. Położyć steki, doprawić solą, posypać ziarnami pieprzu i nasionami kopru. Wlać pół szklanki (...)
Panga z grillowej patelni
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tulipan
A tutaj jest przepis, który można łatwo wykonać. Danie zdrowe i pożywne. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety kroimy na mniejsze (...)
Krewetki w cieście piwnym
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Justysia A.
Do miski wlać piwo, dosypać do niego mąkę i wyrobić ciasto - ma być bardzo gęste. Krewetki zanurzać w cieście (...)
Paluszki z soli
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
sos: szczypiorek oraz czosnek drobno posiekać, wymieszać z jogurtem. Odczekać 10-15 minut aż przesiąknie czosnkiem. paluszki: filety pokroić w mniejsze prostokąty i (...)
Mintaj w pomidorach z tymiankiem
poziom trudności:
średnie
czas przygotowania:
do 1 godziny
Tomasz Jabłoński
Na patelni rozgrzewamy oliwę oraz dodajemy posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem, zarumieniamy. Dodajemy pomidory z puszki, sos sojowy, cukier i tymianek. (...)
Małże w sosie śmietankowo-winnym
poziom trudności:
łatwe
czas przygotowania:
do 30 minut
Tomasz Jabłoński
Małże płuczemy pod bieżącą wodą. Czyścimy z zanieczyszczeń a otwarte muszle wyrzucamy (mowa oczywiście o świeżych małżach - zamrożone są (...)
Przepisy
Kategorie
Regiony
Na jacht
Drinki
Chleb, bułki i bułeczki (2)
Ciasta i ciasteczka (3)
Dania grillowe i biwakowe (6)
Dania mięsne (9)
Desery (5)
Makarony (11)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (15)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (10)
Zapiekanki (4)
Zupy (9)
Wszystkie (109)
Kuchnia francuska (3)
Kuchnia polska (27)
Kuchnia śródziemnomorska (29)
Chleb, bułki i bułeczki (1)
Ciasta i ciasteczka (1)
Dania grillowe i biwakowe (2)
Dania mięsne (7)
Desery (4)
Makarony (10)
Napoje (2)
Omlety i naleśniki (4)
Pierogi (3)
Pizze (3)
Przekąski i przystawki (9)
Ryby i owoce morza (9)
Sałatki i surówki (6)
Sosy i dipy (8)
Wegetariańskie i jarskie (8)
Zapiekanki (3)
Zupy (7)
Bez alkoholu (5)
Brandy (3)
Gin (6)
Koniak (6)
Rum (16)
Wino (6)
Z likierem (12)
Z whisky (4)
Z wódką (18)
TYP: a2
TYP: a3