TYP: a1

Dip z tuńczyka

Koszta
średnie
Trudność
łatwe
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 30 minut
2 puszki tuńczyka (po 200 g) 2 pęczki różnych ziół (pietruszki, koperku, szczypiorku) 1 pęczek bazylii 100 g oliwy z oliwek (extra virgin) 100 g słodkiej śmietany 1-2 łyżki soku z cytryny sól świeżo zmielony pieprz
Umytą zieleninę osuszyć. Listki oberwać i zmiksować. Dodajemy oliwę, śmietanę oraz tuńczyka. Miksujemy całość do momentu aż powstanie masa kremowa. Na sam koniec doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3