dorsz - filet ~1/2 kg
papryka - 1 szt.
pieczarki - 8 szt.
pomidorki koktailowe - 14 szt.
ryż - ~100g
przyprawy - sól, miód, ocet winny, bazylia, przyprawa do warzyw z grilla, pieprz ziołowy, cytryna
Ryż opłukać, zalać 2x większą objętością wody, lekko osolić i delikatnie gotować ~15-20min. Rybę pokroić na kawałki, posolić, przyprawić pieprzem ziołowym, cytryną, bazylią ( olejek w sprayu) i miodem. Warzywa umyć osuszyć, paprykę pokroić, oprószyć solą, przyprawą do warzyw grillowych i delikatnie spryskać ocrem winnym. Rozgrzać patelnie grillową. Wrzucić na patelnię warzywa i pieczarki. Grilować dwustronnie ok. 5 min. Ściągnąć warzywa na talerz. Na pozostały na patelni sok z warzyw wrzucić ryż , lekko wymieszać i podgrzać. Wyłożyć na talerz. Na tą samą patelnię ułożyć kawałki dorsza i grilować po ~2min z każdej strony. Wyłożyć na talerz. Smacznego