TYP: a1

Fussilini

Koszta
średnie
Trudność
łatwe
Porcje
5-6 porcji
Czas
do 1 godziny
2 paczki makaronu świderki 1 kg mięsa mielonego 20 dkg pieczarek 2 puszki krojonych pomidorów (w sezonie - świeże pomidory) 1 cebula zioła - suszone prowansalskie lub świeże - bazylia, tymianek, oregano oliwa sól do smaku tarty ser
Na głębokiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wrzucamy na nią drobno pokrojoną cebulę, przysmażamy, dorzucamy grubo pokrojone pieczarki - smażymy do lekkiego zrumienienia. Wrzucamy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Jak już mięso jest przysmażone - dorzucamy pomidory i dolewamy wodę. Dodajemy zioła, dusimy pod przykryciem 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron. Do uduszonego mięsa dodajemy znowu zioła. Zagotowujemy i podajemy. Na talerzach całość posypujemy żółtym serem.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3