TYP: a1

Sos do spaghetti (mięsny)

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
3-4 porcje
Czas
do 30 minut
Puszka 500 ml lub 5-6 świeżych pomidorów 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 średniej wielkości laska kiełbasy zwyczajnej - ok 30 dag Oliwa z oliwek lub olej do smażenia Sól, pieprz, bazylia
Jest do dość prosty i tani przepis na przygotowanie pysznego sosu do spaghetti. Proszę nie obawiać się kiełbasy jako jednego ze składników - po tym jak zetrzemy ją na tarce, podsmażymy oraz połączymy z sosem naprawdę super komponuje się z całością. Cebula kroimy w kostkę. Drobno siekamy czosnek. Kiełbasę ścieramy na tarce. Kroimy pomidory w około 1 cm kostki. Na patelni podgrzewamy oliwę lub olej. Na średnim ogniu najpierw podsmażamy cebulę, po 2 minutach dodajemy czosnek. Gdy całość się lekko zarumieni, wrzucamy startą kiełbasę i całość podsmażamy. Po około 5 minutach dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy około 5 minut. Dodajemy przyprawy do smaku. Do sosu razem z pomidorami można dodać kukurydzę czy fasolę z puszki.
0 0
Komentarze
Smakosze dania

Nikt jeszcze się nie dodał. Bądź pierwszy!


dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3