TYP: a1

Spaghetti z oliwkami

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Czas
do 30 minut
350 g makaronu (dobre jest spaghetti, ale może być inny) 4-5 dojrzałych pomidorów ząbek czosnku 80-100 g oliwek bez pestek oregano lub bazylia oliwa z oliwek
Pomidory umyć (można obrać, ale skórka jest bogata w błonnik), pokroić na kawałki. Wrzucić powoli do 4 - 5 łyżek oliwy pomidory i zmiażdżony czosnek, który usuwamy przed podaniem. Po 10 minutach dodać pokrojone w krążki oliwki, sól, pieprz i oregano (lub bazylię). Składniki wymieszać i gotować przez kolejne dziesięć minut. Dodać sos do makaronu, nie dodając sera. Makaron jest najlepszy na ciepło, ale może być podawany również na zimno.
0 0
Komentarze
Smakosze dania
dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3