TYP: a1

Wątróbka Kapitańska

Koszta
niskie
Trudność
łatwe
Porcje
1-2 porcje
Czas
do 1 godziny

wątróbka drobiowa - 0,5 kg

cebula - 1 szt

olej, sól, pieprz, mąka

ziemniaki - 5 szt (średniej wielkości)

ogórki konserwowe, papryka, pomidor sałata - do udekorowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.

Wątróbkę oprószyć lekko mąką. Cebulę pokroić w piórka. Wątróbkę i cebulę położyć na patelni z zimnym olejem. Smażyć pod przykryciem żeby tłuszcz nie pryskał. Po ok. 10min. wątróbkę przewrócić na drugą stronę i smażyć znowu ok 10 min. Pod koniec smażenia posolić i popieprzyć do smaku. Podawać z ziemniakami, udekorowane warzywami. 

0 2
Komentarze
Smakosze dania
dodaj siebie
TYP: a2
Przepisy
TYP: a3